Archivo del blog

  Enlaces

  • Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

Se celebra una Reunió de Treball Multidisciplinar en Oncohematogeriatria a l’ICO l’Hospitalet

En aquesta jornada hi participaran representants de les principals societats científiques implicades en la cura i tractament del pacient d’edat avançada que pateix càncer.
01/03/2019 13:03
Se celebra una Reunió de Treball Multidisciplinar en Oncohematogeriatria a l’ICO l’Hospitalet
Avui divendres, 01 de març, ha tingut lloc a l’Institut Català d’Oncologia, a la seva seu de l’Hospitalet, una Reunió de Treball Multidisciplinar en torn el món de l’Oncohematogeriatria.
En aquesta jornada hi participaran representants de les principals societats científiques implicades en la cura i tractament del pacient d’edat avançada que pateix càncer. Entre aquestes societats hi destaquen la Sociedad Española de Enfermería Oncològica (SEEO), la Sociedad Española de Oncología Médica (SEOM), la Sociedad Española de Hematología y Hemoterapía (SEHH), la Sociedad Española de Oncología Radioterápica (SEOR), la Sociedad Española de Geriatría y Gerontología (SEGG) y la Sociedad Española de Cuidados Paliativos (SECPAL).
L’objectiu d’aquesta nova iniciativa és el de consensuar un posicionament conjunt en el que es defineixin quines són les prioritats i l’abordatge del que és, probablement, un dels majors reptes sanitaris en l’actualitat: l’atenció del pacient d’edat avançada amb càncer.
L’Oncohematogeriatria, necessitat d’una atenció multidisciplinàriaEl progressiu envelliment de la població i la major incidència de càncer en edats avançades fa que cada vegada sigui més gran el nombre de pacients geriàtrics susceptibles a rebre un tractament oncoespecífic.
La heterogenicitat biològica de pacients d’una mateixa edat cronològica obliga a individualitzar les decisions sobre els tractaments oncològics i a gestionar els recursos sanitaris, incorporant a les variables pròpies del tumor i dels tractaments variables relacionades amb el perfil d’envelliment i fragilitat del pacient. La medicina personalitzada exigeix un model d’atenció basada en la “gestió del cas” que garanteixi una mirada holística del pacient i el seu entorn: hem de tractar el pacient, no el tumor.
Per a donar resposta a aquesta diversitat és necessària una gestió clínica altament compartida que promogui la cooperació i la sinergia entre diferents especialitats i nivells assistencials. La implementació d’una valoració específica en els adults d’edat avançada amb càncer que han de rebre una atenció oncològica, en lloc de valorar exclusivament per a l’edat cronològica, permet el recolzament de les decisions terapèutiques en base a la seva realitat de salut i, conseqüentment, un ús més racional dels recursos sanitaris.