Archivo del blog

  Enlaces

GPN SANIDAD AND GPN DIALOGANDO CON....
DE
GPN NOTICIAS NEWS
POR
GOOGLE
.
.
.
.
.
.
.
.
.

L'Ebola, un possible aliat contra els tumors cerebrals

Investigadors de la Universitat de Yale descobreixen el paper que pot tenir el virus en la lluita contra els glioblastomes, un tipus de tumor molt freqüent i difícil de tractar
  Actualitzat 
 
TEMA:
 
CIÈNCIA
Un home, amb l'equipament mèdic, preparat per combatre l'Ebola
Un home, amb l'equipament mèdic, preparat per combatre l'Ebola
El virus de l'Ebola podria ser un aliat en la lluita contra els tumors cerebralsCientífics de la Universitat de Yale, als Estats Units, han descobert que un dels set gens de l'Ebola pot ajudar a combatre els glioblastomes, un tipus de tumor cerebral molt freqüent i difícil de tractar.
La recerca, publicada a Journal of Virology, es basa en una debilitat de la majoria dels tumors cancerosos i en una defensa de l'Ebola contra la resposta del sistema immunitari als patògens.


El virus de l'Ebola, doncs, pot ser un aliat sorprenent en les teràpies contra els tumors al cervell, segons ha explicat el professor de neurocirurgia a Yale i un dels autors de l'estudi, Anthony van den Pol:
"La ironia és que un dels virus més mortals del món pot ser útil per tractar un dels càncers cerebrals més mortals."
Van den Pol i el seu company a Yale Xue Zhang van utilitzar un virus quimèric que conté un dels gens del virus Ebola: una glicoproteïna amb un domini de línia de mucina (MLD). En el virus de l'Ebola de tipus salvatge, l'MLD ajuda a ocultar el virus del sistema immunològic.

Un equip mèdic preparat davant un possible cas d'Ebola
Un equip mèdic preparat davant un possible cas d'Ebola

Les cèl·lules no canceroses, protegides
En injectar aquest virus quimèric en cervells de ratolins amb glioblastoma, van descobrir que l'MLD ajudava selectivament a atacar i eliminar aquests tumors cerebrals mortals. Els investigadors van treballar amb la glicoproteïna MLD i no amb el virus de l'Ebola complet.
Segons ha explicat Van den Pol a la web de la universitat, tot apunta que l'efecte beneficiós de la glicoproteïna és que protegeix les cèl·lules normals de la infecció. En canvi, no protegeix les cèl·lules canceroses, que no tenen la capacitat de generar una resposta immunològica als patògens.


Un factor clau pot ser que el virus amb la glicoproteïna MLD es replica amb menys rapidesa, cosa que el fa potencialment més segur que els virus sense l'MLD.
El professor de neurocirurgia apunta que un virus com aquest podria utilitzar-se, juntament amb la cirurgia, per eliminar els tumors de glioblastoma i ajudar a prevenir la recurrència del càncer.

Una infermera preparada davant un possible cas d'Ebola
Una infermera preparada davant un possible cas d'Ebola

Ús de virus per lluitar contra el càncer
A diferència de les cèl·lules normals, un alt percentatge de cèl·lules canceroses no té la capacitat de generar una resposta immune innata contra invasors com els virus. Això ha portat els investigadors contra el càncer a explorar l'ús de virus per combatre alguns càncers.


Els científics de Yale admeten que l'ús de virus per combatre els tumors comporta un risc obvi: poden provocar infeccions potencialment perilloses.
Per solucionar-ho, els científics han experimentat creant i provant virus quimèrics o combinacions de gens de diversos virus, que tenen la capacitat d'atacar les cèl·lules canceroses sense danyar els pacients.


ARXIVAT A:
 
CIÈNCIA CÀNCER SALUT EBOLA