Archivo del blog

  Enlaces


 EN DIRECTE

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botonsEngegar/AturarSilenciarPujar el volumDisminuir el volumInstruccions per interactuar amb el player
  •  
    Informes en matèria de contractació L'advocada de l'Estat, Rosa María Seoane, pregunta sobre l'abast dels informes consultius en matèria de contractació que realitza el Gabient Jurídic de la Generalitat. "Emetem informes de control de legalitat ordinària i formal". respon Esteve.

     
  •  
    Emissió de l'anunci de les vies del tren Madrigal també pregunta sobre l'anunci de les vies de tren que es van emetre als mitjans públics de la CCMA. Esteve repon que desconeix si hi havia un pressupost acceptat: "No em consta que ningú acceptés un pressupost per a l'anunci de les vies del tren."
     
  •  
    "Formalment no consta cap pressupost ni encàrrec de l'1-O" Esteve admet que hi ha factures proforma a cinc departaments de la Generalitat que "s'entenen com a pressupost", però afirma que "formalment, no consta cap pressupost ni cap encàrrec sobre l'1 d'octubre".
  •  
    Interlocutòries del Tribunal Constitucional "Per part de la Generalitat no es va incomplir cap requeriment del TSJC en referència al referèndum de l'1-O", afirma Esteve, i Madrigal li pregunta sobre els requeriments del Tribunal Constitucional. "Quan el Constitucional dictava qualsevol interlocutòria es traslladava als departaments competents", explica el cap del Gabinet Jurídic de la Generalitat, que declara que "s'acompanyava d'una nota jurídica interpretativa".
  •  
    Segueix declarant Francesc Esteve Les acusacions formulen les seves preguntes al director del Gabinet Jurídic de la Generalitat. Respon a la fiscal Consuelo Madrigal.
     
  •  
    Parèntesis de 30 minuts A les 12.30 es reprendrà la sessió. Francesc Esteve, director del Gabinet Jurídic de la Generalitat, respondrà a les acusacions.
  •  
    Vot de catalans a l'exteriorEsteve respon a l'advocada de Meritxell Borràs, Judit Gené. Explica que, després de les queixes rebudes de catalans que vivien a l'estranger i no havien pogut votar el 2015, es va decidir treballar per la implementació del vot a l'exterior per a les eleccions al Parlament de Catalunya:
    "Es va portar al Parlament l'avantprojecte de llei de vot electrònic al Parlament de Catalunya i es va aprovar amb un ampli consens. No tenia res a veure amb el referèndum de l'1-O."
     
  •  
    Factures de la CCMA per la campanya de l'1-O Jordi Pina pregunta al testimoni sobre les factures emeses per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Esteve explica que a finals del 2017 van rebre, per correu electrònic, dues factures per l'emissió dels anuncis de la via del tren, relacionats amb el referèndum de l'1 d'octubr. "Un cop arriben, s'emet un informe jurídic que justifica que s'han de retornar perquè l'encàrrec s'enquadrava dins l'acord marc", assegura el testimoni.

    El gener del 2019, la CCMA va reclamar el pagament. "Davant aquesta discrepància entre un departament de la Generalitat i una empresa pública, analitzat a nivell administratiu, es va iniciar un expedient de revisió d'ofici des de finals del gener de 2019. L'informe de l'òrgan consultiu, que és vinculant, determina la nul·litat de l'encàrrec", afrima el director del Gabinet Jurídic de la Generalitat. "En què es basen per declarar-lo nul?", pregunta Pina, i Esteva manté que en els últims set anys no existia cap factura per publicitat de la Generalitat a la CCMA i defensa també que les factures no es van canalitzar pel sistema per on tocaria i que hauria calgut un encàrrec.

    En aquest punt, Pina demana incoporar la nova documentació a la causa i Marchena li diu que faci la petitició durant la fase documental del judici.
  •  
    Tancament d'aplicacions i de la xarxa wifi de les escoles Sobre l'1 d'octubre, Esteve assegura:
    "L'1 d'octubre, a primera hora del matí, rebo una trucada del director gerent del CTTI i m'explica que ha rebut un nou requeriment del TSJC perquè procedeixi al tancament de la xarxa wifi de tots els centres d'educació públics de Catalunya. Es va fer immediatament i se'n va informar puntualment el conseller Turull. Vam clausurar 26 aplicacions que ens sol·licitava el TSJC i el tancament de la xarxa wifi de tots els centres d'educació."
  •  
    Turull insistia a facilitar la feina de les comitives Francesc Esteva assegura que quan es rebia un requeriment judicial es comunicava al gabinet jurídic de la Generalitat. Diu que es van complir tots els requeriments que van rebre durant aquells dies i insisteix que Turull insistia sempre en la "necessitat de prestar suport a les comitives judicials".

VÍDEOS DESTACATS

ÀUDIOS DESTACATS